Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bakinci kod Laktaša

Objavljene fotografije: Policija s Despotima čuva imanje Milorada Dodika

Bakinci: Oklopno vozilo i pripadnici specijalne antiteroritičke jedinice na imanju Milorada Dodika
13.04.2022., Bakinci - Imanje Milorada Dodika, Laktasi (BiH) – Vozila Despot i pripadnici SAJ-a nalaze se na imanju Milorada Dodika u Bakincima, opcina Laktasi, nadomak Banja Luke. Mjere sigurnosti podignute su na najvisi nivo jer je policija, kako je izvjestio MUP-a RS, dobila informacije o mogucnosti ugrozavanja sigurnosti srpskog clana Predsjednistva BiH Milorada Dodika i njegove obitelji. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Osim što mu MUP RS-a čuva imanje, od jutros su oklopna vozila i pred zgradom Vlade RS-a, gdje Dodik ima kabinet

Oklopna vozila Despot i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a nalaze se na imanju Milorada Dodika u Bakincima, općina Laktaši, nadomak Banje Luke.

Mjere sigurnosti podignute su na najviši nivo jer je policija, kako je izvjestio MUP RS-a, dobila informacije o mogućnosti ugrožavanja sigurnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice.

Osim što mu MUP RS-a čuva imanje, od jutros su oklopna vozila i pred zgradom Vlade RS-a, gdje Dodik ima kabinet.

– Navedene mjere će ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provjere sve činjenice u vezi s ovom informacijom – saopćeno je jutros iz MUP-a RS-a.

Fotografije oklopnih vozila i pripadnika policije na Dodikovom imanju objavila je agencija Pixsell.

Dodik je rekao da je pred zoru obaviješten o tome da postoje informacije da je njegova bezbjednost ugrožena, ali je poručio da će nastaviti sa svojim obavezama i da se ne plaši.

– Negdje pred zoru su me obavijestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uvjerljive i vjerujem im. Јa nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio niti ću – rekao je Dodik za ATV.