Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUCZ

Objavljene snimke kako iz zraka izgledaju poplavljena područja

poplave iz zraka

FŠCZ ocijenio je angažman FUCZ veoma uspješnim i blagovremenim čime su spriječene veće posljedice koje bi nastale plavljenjem rijeka

Federalna uprava civilne zaštite objavila je video snimljen iz zraka, a koji prikazuje poplavljene površine na lokacijama
Karuše, Matuzići, Makljenovac, Doboj Jug i okolini.

Kako se navodi, snimci iz zraka nastali su danas u 18 sati.


Danas u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u Sarajevu održana je 35. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ), kojom je predsjedavala Jelka Milićević, zapovjednica Štaba, i na kojoj se, između ostalog, govorilo o poplavama koje su usljed obilnih padavina zahvatile nekoliko Općina na području Federacije BiH.

Načelnik FŠCZ i direktor FUCZ Fahrudin Solak informirao je članove Štaba o dosadašnjim aktivnostima FUCZ na pomoći stanovništvu u odbrani od poplava, odnosno o angažmanu ljudstva i korištenju opreme i materijalno-tehničkih sredstava u općinama koje su najviše ugrožene poplavama, kao što je Sanski Most, Usora i Doboj Jug.

Na današnjoj sjednici FŠCZ prisutni su upoznati sa informacijom da je, zbog obilnih padavina, proglašeno stanje prirodne nesreće u Sanskom Mostu, Bosanskoj Krupi, Cazinu, Ključu, Banovićima, Usori, Tešnju i Doboj Jugu.

FŠCZ ocijenio je angažman FUCZ veoma uspješnim i blagovremenim čime su spriječene veće posljedice koje bi nastale plavljenjem rijeka u ugroženim područjima.