BiH

ministarstvo zdravstva

Objavljeni termini za revakcinaciju u Kantonu Sarajevo

21/09/2021

Građani na revakcinaciju trebaju doći na onaj punkt na kojem su primili i prvu dozu

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za realizaciju vakcinacije protiv KOVID-19 u Kantonu Sarajevo obavještavaju građane koji su primili prvu dozu vakcine Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm o terminima revakcinacije u narednim danima.

Građani mogu doći na datum revakcinacije koji im je određen u tabeli, bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Oni koji su propustili termin za revakcinaciju, mogu to obaviti svaki dan na onom punktu u Kantonu Sarajevo gdje su primili prvu dozu.

Na tabeli u nastavku, ili na linku, pogledajte kad se trebate revakcinisati:

Punktovi za vakcinaciju su Olimpijska dvorana Zetra, te domovi zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Naglašavamo da građani na revakcinaciju trebaju doći na onaj punkt na kojem su primili i prvu dozu.

Važno je istaći da je na Zetri moguća revakcinacija građana koji su prvu dozu primili van Kantona Sarajevo, vakcinama Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm.

Ministarstvo zdravstva poziva građane Kantona Sarajevo na vakcinaciju u što većem broju, uz poštivanje svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Još jednom podsjećamo da je vakcinacija najbolji način da građani zaštite sebe, svoju porodicu i osobe oko sebe kako bi se svi što prije nastavili normalno živjeti, bez ograničenja i mjera koje su zbog epidemije još uvijek na snazi, navode iz resornog ministarstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.