BiH

Osigurana sredstva

Obnavlja se most “Bitka za ranjenike na Neretvi”

16/12/2018

Općinski načelnik je istakao da su u završnoj fazi i dogovori sa JP Elektroprivreda BiH

Elektropriveda BiH osigurat će dodatnih 200.000 KM za rekonstrukcije porušenog mosta Bitka za ranjenike na Neretvi u Jablanici.

Uprava EPBiH je 11. decembra odobrila, a Nadzorni odbor 13. decembra potvrdio da je će EPBiH finansirati nedostajuća sredstva za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike na Neretvi.

“Ovim odlukama stvorene su konačne pretpostavke da, po objavljivanju tendera od strane Elektroprivrede, u skorije vrijeme dođe do odabira izvođača radova za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike, te da se realizuje ugovor o izvođenju radova na prilaznim stazama sa obje strane rijeke Neretve u sklopu Kompleksa Muzeja ‘Bitka za ranjenike na Neretvi'”, navodi se u saopštenju Općine Jablanice

Općinski načelnik je istakao da su u završnoj fazi i dogovori sa JP Elektroprivreda BiH po pitanju postupka ekspropiracije skladišta „HE na Neretvi“ koji bi trebali biti rješeni sporazumom i po kojem bi predmetna lokacija bila ustupljena pod određenim uslovima.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost da je EPBiH odobrila ukupno 1.200.000 KM za rekonstrukciju porušenog mosta „Bitka za ranjenike na Neretvi“.

On se lično zahvalio rukovodstvu EPBiH i direktoru „HE na Neretvi“ Ramizu Zahiroviću.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.