Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nove sportske plohe, koševi, golovi

Obnavlja se osam sportskih igrališta u općini Novi Grad

DSCF3058

Iako Općina Novi Grad kontinuirano ulaže na stotine hiljada konvertibilnih maraka za izgradnju novih i sanaciju postojećih igrališta u nastojanju da najmlađim stanovnicima i omladini osigura prostor za igru i sportske aktivnosti, nažalost ona su već duži vremenski period na meti vandala

Na prostoru općine Novi Grad Sarajevo u toku su radovi na rekonstrukciji i izgradnji sportskih igrališta. U okviru projekta za koji je iz općinskog budžeta za 2018. godinu izdvojeno oko 150.000 KM bit će obnovljeno osam sportskih igrališta.
Na igralištima će biti sanirane sportske plohe, zamijenjeni stari i ugrađeni novi koševi, golovi, klupe i korpe za otpatke, a uradit će se i farbanje i iscrtavanje terena.

Radovi se izvode na igralištu u ulici Antuna Branka Šimića na području mjesne zajednice „Staro Hrasno“, gdje su radnici KJKP „Rad“ zamijenili dotrajale ivičnjake, uklonili staru asfaltnu plohu i koševe. Trenutno se vrši asfaltiranje sportske plohe, a u narednim danima će se vršiti iscrtavanje sportskog terena, te sanirati oštećeni koševi.

Nakon obnove ovog igrališta uslijedit će rekonstrukcija igrališta u ulici Nerkeza Smailagića u B fazi Alipašinog Polja, zatim igrališta u ulici Grada Kalgarija u MZ „Dobrinja d“, Trg Sabora Bosanskog u MZ „Dobrinja b“, Nurije Pozderca u MZ „Dobrinja c“, kao i igrališta u ulici Salke Lagundžije u MZ „Dobrinja d“.

Na sportskim igralištima u ulici Bosanskih kraljeva u Švrakinom Selu, Hekim Oglu Ali-paše u mjesnoj zajednici „Ali-pašin Most 1“ bit će sanirana oštećena ograda.

Iako Općina Novi Grad kontinuirano ulaže na stotine hiljada konvertibilnih maraka za izgradnju novih i sanaciju postojećih igrališta u nastojanju da najmlađim stanovnicima i omladini osigura prostor za igru i sportske aktivnosti, nažalost ona su već duži vremenski period na meti vandala. Polomljeni koševi, table i ograde, isčupani betonski nosači za klupe, zapaljene korpe za otpatke slike su koje se vrlo često mogu vidjeti na novogradskim igralištima. Stoga pozivamo građane da čuvaju igrališta i parkove, te ostalu javnu imovinu kako bi naši najmlađi stanovnici imali mjesto za igru, a naša općina bila ljepša i urednija.