Obnova ostvarenog prava na dječiji dodatak

sitan novac

Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjeglice i raseljene osobe Općine Centar Sarajevo pozvala je korisnike prava na dječji dodatak da dostave potrebnu dokumentaciju za obnovu ovog prava.

Dokumentaciju, u originalu ili ovjerenoj kopiji, je moguće predati u periodu od 1. septembra do 31. oktobra na protokol Općine Centar. Uz dokumentaciju je potrebno priložiti ispunjen obrazac kojeg korisnici mogu dobiti na Info-pultu Općine.

Korisnici prava na dječji dodatak koji upisuju studij na visokoškolskim ustanovama nakon 31. oktobra potvrdu o upisu na studij mogu dostaviti nakon tog roka, saopćeno je iz Općine Centar.

S 31. augustom ove godine obustavit će se isplata novčanih naknada za korisnike čija djeca su predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, a 30. septembra ove godine za studente. Isplata će se nastaviti nakon provedenog postupka obnove prava na dječji dodatak.

Iz nadležne službe naglasili su da korisnici koji su ostvarili pravo na dječji dodatak u ovoj godini, a imaju djecu stariju od 15 godina, osim propisane dokumentacije također su dužni dostaviti dokaz o redovnom školovanju djeteta.