Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Obuća: Šokirao nas je strašni napad na našeg sugrađanina Almir Raščića

obuca1 (1)

Ovo neprihvatljivo društveno opasno ponašanje je još jedan tragičan primjer kako se nasilje i kriminal odnedavno raširio u našoj zajednici

“Sve nas stanovnike Grad Goražde je šokirao strašni napad na našeg sugrađanina, istaknutog sportistu Almir Raščića. Ovo neprihvatljivo društveno opasno ponašanje je još jedan tragičan primjer kako se nasilje i kriminal odnedavno raširio u našoj zajednici”, stoji u reakciji premijerke BPK Goražde Aide Obuće nakon sinoćnjeg pokušaja ubistva koje se dogodilo oko 22 sata u Goraždu.

“Zahtijevam da se istražni organi uključe i svim raspoloživim sredstvima brzo i efikasno pronađu počinitelja te da istog izvedu pred lice pravde i kazne na najstrožiji mogući način. Važno je naglasiti da je ovo također snažan podsjetnik da Vlada Bosansko – podrinjskog kantona Goražde i nadležne institucije moraju raditi više kako bi se suzbilo nasilje i kriminal u našem kantonu”, poručila je Obuća i dodala:

“Kao društvo, se moramo zajedno suprotstaviti ovakvim zločinima i zahtijevati od predvodnika vlasti da poduzmu konkretne korake kako bi se osigurala sigurnost svih građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Nadam se brzom oporavku našeg Almira”, poručila je Obuća u objavi na facebooku.

“Sve je u Božjim rukama. Zašto se ovo dogodilo, ne možemo ni pretpostaviti. On je pošao po ženu i mlađeg sina koji su bili kod punice, a starijeg je ostavio u stanu. Na putu do auta je napadnut, između zgrada u prolazu. Pucano mu je u glavu. Ni sa kim nije bio u zavadi. Šta da vam kažem, Samo se molimo da preživi”, izjavio je Muhidin Raščić, otac bivšeg fudbalera Almira Raščića, koji je jedno vrijeme u karijeri igrao i u dresu Željezničara.

Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je u karijeri igra i za Željezničar, Sarajevo, Borac…

Njihov otac je Muhidin Raščić, inače član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).