Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obustava saobraćaja na dionici puta Sarajevo – Trebević

BiH

edis_trka

Zbog održavanja automobilističkog takmičenja Rally “Jahorina 2018”, danas od 17.00 do 21.00 sati, kao i sutra (14. oktobra) od 08.00 do 12.00 sati, dolazit će do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-446 Sarajevo-Trebević.

Sutra u vremenu od 12.30 do 16.30 sati dolazit će i do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-447 Gazin Han-Hreša.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na tim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori do 18.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).