Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obustavljen saobraćaj prema graničnom prijelazu Gorica

gp gorica1

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-6 Grude – GP Gorica u blizini mjesta Sovići, od jutros je potpuno obustavljen saobraćaj.

U toku je obavljanje policijskog uviđaja, a vozila saobraćaju alternativnim pravcima.

Na autoputu A-1 Vlakovo-Tarčin zbog radova na dionici ispred tunela Vis saobraćaj je iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Zbog radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. Pojačan je izlazak vozila iz BiH na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Prisika, a zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta.

U cilju bezbjednog obilježavanja 21.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava, do 11. jula do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Bosanskohercegovački auto-moto klub /BIHAMK/ u periodu do 06. augusta u saradnji sa lokalnom policijom realizuje tradicionalnu saobraćajno-preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila pod nazivom “Putujte sigurno”. U periodu od 12. do 18. jula akcija se realizuje na području Zeničko-dobojskog kantona. Detaljnije informacije o lokacijama mogu se dobiti putem telefona 1282.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1 Vlakovo-Tarčin, zbog radova na dionici ispred tunela Vis saobraća se jednom trakom.

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Orašje-Lončari, zbog deminiranja terena u mjestu Dusine od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-4

Gračanica, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Gračanici saobraća se jednom trakom.

Banja Luka (Rebrovac)-Čelinac, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-4.2

Velika Kladuša, zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora na snazi je obustava saobraćaja u ulici Ive Marinkovića (od ulice Hamdije Pozderca do ulice Maršala Tita) i u ulici Zuhdije Žalića (od ulice Maršala Tita do mosta na Grabarskoj rijeci ). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na regionalni put R-401 i na lokalne puteve.

M-5

Rakovica-Kobiljača, zbog radova na izgradnji distributivnog cjevovoda, saobraćaj se u vremenu od 08.00 do 17.00 sati odvija naizmjenično, jednom trakom.

Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.

M-15

Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

M-16

Donji Vakuf, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka) u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-435 Nevesinje-Berkovići – u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača – zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-469 Živinice-Međaš u toku su sanacioni radovi, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, a vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo.

KANTON SARAJEVO

– Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama Kemal Begova i Branilaca Hotonja.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08.00 do 17.00 sati), saopćeno je iz BIHAMK-a.