Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

godišnjica stradanja dženana memića

Očekivao sam da mi jutros jave da je Alisa Mutap uhapšena

IMG_9286

Danas su se na mjestu stradanja kod spomen-obilježja “Ranjeni kamen” u Velikoj aleji okupili porodica i prijatelji mladića

Na današnji dan prije šest godina pod još neutvrđenim okolnostima tada 21-godišnji mladić Dženan Memić zadobio je povrede tokom šetnje Velikom alejom u sarajevskom naselju Ilidža. Od posljedica povreda preminuo je 15. februara 2016. godine.

FOTO: D. Begović

Dženan je te noći bio u društvu Alise Mutap, kojoj se danas sudi za organizirani kriminal i fingiranje dokaza i načina smrti Dženana Memića sa još četiri osobe među kojima je i njen otac Zijad Mutap.

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen. Tužilaštvo KS podiglo je optužnicu za saobraćajnu nesreću, a nakon dvije oslobađajuće presude koje je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu, jučer je konačno stigao i pisani otpravak oslobađajuće presude Vrhovnog suda FBiH čime je konačno stavljena tačka na priču o saobraćajnoj nesreći. Dok se na Sudu BiH vodi proces za organizirani kriminal, zatražena je istraga o ubistvu mladića.

FOTO: D. Begović

Danas su se na mjestu stradanja kod spomen-obilježja “Ranjeni kamen” u Velikoj aleji okupili porodica i prijatelji mladića.

“Očekivao sam da mi jutros jave da je Alisa Mutap uhapšena. Ona je ovdje šetala. Njima se već sudi, ali čekamo istragu za ubistvo”, kazao je Memić.

FOTO: D. Begović

Kazao je kako je današnji dan posebno težak te da je svima bilo teško i ustati. Podršku porodici Memić danas su pružili i očevi Selme Agić i Edite Malkoč Amir i Enes.

FOTO: D. Begović

“Ja šest godina prozivam ko je mafijaš u Tužilaštvu, niko me nije tužio. Dalida Burzić je imala 9. februara sve podatke da je riječ o ubistvu. Da smo šutjeli šest godina da li bi iko znao za ovaj slučaj. Valjda će od danas shvatiti da nećemo stati. Sabina Sarajlija je mogla skinuti ljagu sa sebe ali to nije učinila”, kazao je Memić dodajući da je najstrašnije što VSTV šuti.

FOTO: D. Begović

“Zadnji put su mi rekli da podnesem ponovo prijavu protiv Dalide Burzić. Ide postupak ali nismo zadovoljan. Jel treba da prođe 10, 15 godina”, istakao je.