Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja u BiH, posebno na jednom putnom pravcu

FOTO: D. B.
Ilustracija

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike.

Kako je saopćeno iz Informativnog centra BIHAMK-a, tokom dana se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, posebno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar.

Zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, danas će se u vremenu od 08 do 20 sati obustaviti saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Počeli su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, tako da će se u narednih nekoliko dana od 07 do 19 sati saobraćaj obustavljati i preusmjeravati na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.