Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Očekuju se pljuskovi širom zemlje, u višim područjima padat će snijeg

Snijeg zabijelio Sarajevo
06.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U poslijepodnevnim satima snijeg je poceo padati i u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 1 do 4, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura će iznositi 5 do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno. Povremeno će padati slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar će biti slab, sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 1 do 4, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura će iznositi 5 do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Povremeno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 0 do 2, a najviša dnevna od 7 do 9 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući povremeni slabi pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U utorak će također biti pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

I u srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne je u Bosni lokalno su mogući slabi pljuskovi. Jutarnja temperatura od nula do četiri, na jugu do osam, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, prema prognozi FHMZBiH-a, očekuje se i u četvrtak.

Poslije podne ili večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do devet, a dnevna od 13 do 20 stepeni.