Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na određeno

Od 1. aprila posao za 20 pripravnika u MUP-u KS

mup ks333

24. septembra prošle godine zaključen je ugovor između MUP-a KS i JU “Službe za zapošljavanje KS” o sufinansiranju pripravnika,

Programom sufinansiranja zapošljavanja pripravnika u javnom sektoru koji provodi JU “Služba za zapošljavanje KS” od 1. aprila ove godine posao na određeno vrijeme odnosno na šest mjeseci dobit će 20 pripravnika sa srednjom stručnom spremom.

Naime, 24. septembra prošle godine zaključen je ugovor između MUP-a KS i JU “Službe za zapošljavanje KS” o sufinansiranju pripravnika, a oglas je raspisan 5. oktobra. Nakon okončane procedure, 22. novembra prošle godine donesena su rješenja o prijemu pripravnika.

Nakon što je Odbor državne službe za žalbe FBiH okončao žalbeni postupak i nakon što su provedene procedure sigurnosnih provjera koje su uvjet za stupanje u radni odnos u MUP-u KS donesena su rješenja o datumu stupanja na rad pripravnika.

Također, 1. aprila ove godine u radni odnos na neodređeno vrijeme stupa viši referent -koordinator Podregistra.

U MUP-u KS prema važećoj sistematizaciji radnih mjesta, trenutno je upražnjeno 81 radno mjesto i to 28 za državne službenike i 53 za namještenike, saopćeno je iz Kabineta ministra MUP KS Admira Katice, koji je Vladi KS danas prezentirao koliko pripravnika i namještenika će u narednom periodu stupiti u radni odnos u MUP-u KS.