Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 11 bh. institucija zatraženo da se očituju o reviziji

parlamentarna_skupstina_BiH_1

Članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržali su danas na sjednici principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije usvojili su Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2016. godinu.

K znanju su primljene informacije Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva odbrane BiH o planiranim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi “Aktivnosti institucija BiH za provođenje zaštite i spašavanja u prirodnoj ili drugoj nesreći”.

K znanju je primljena i Informacija sekretara Komisije za finansije i budžet o preduzetim aktivnostima institucija BiH u vezi s provođenjem preporuka o revizijama učinka o temama “Energetska efikasnost u institucijama BiH” i “Uspostavljanje javnih unutrašnjih kontrola u institucijama BiH (PIFC)”.

U vezi s ovom Informacijom Komisija će uputiti upozorenje za 11 institucija BiH koje se nisu očitovale o preduzetim aktivnostima u vezi s provođenjem preporuka iz revizija učinaka.

Prema zaključku Komisije, tim institucijama bit će ostavljen rok od sedam dana da se očituju, a ukoliko to ne učine, bit će pozvane na javno saslušanje uz prisustvo medija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.