Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Od 11. maja ukida se zabrana korištenja parkova i izletišta

sumski put333

Tvrdi da je i dalje situacija pod kontrolom, iako je u proteklih desetak dana primjetan rast broja oboljelih, koji, kako kaže, nije bio eksponencijalni.

Od ponedjeljka, 11. maja, ukida se zabrana korištenja parkova, izletišta i teretana u prirodi u Banjoj Luci, ali ostaju mjere u vezi sa nošenjem zaštitne opreme (bez rukavica, samo zaštitne maske) – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Gradski kontrolni organi od sada, kako kaže, počinju i sa primjenom kaznenih mjera za nenošenje zaštitne opreme i okupljanje u nedozvoljenom broju i na nedozvoljenim mjestima.

Precizirao je da, bez obzira na tok epidemije koronavirusa, ciljevi ostaju isti, prije svega zaštita ljudskih života i zdravlja stanovništva.

Tvrdi da je i dalje situacija pod kontrolom, iako je u proteklih desetak dana primjetan rast broja oboljelih, koji, kako kaže, nije bio eksponencijalni.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije predškolskim ustanovama je preporučeno da organizuju rad sa minimalnim brojem djece, o čemu će zainteresovani roditelji biti obaviješteni do 11. maja, a Institut za zaštitu zdravlja RS-a propisao je potrebne mjere za početak rada u ovim uslovima.

Banjalučki Gradski štab za vanredne situacije naložio je nadležnim službama da otpočnu pripreme za aktiviranje javnog prijevoza na gradskom i prigradskom području, u redukovanom obliku, od 11. maja, sa manjim brojem linija i uz striktno definisane mjere socijalne distance i pojačane dezinfekcije.

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, Radojičić je kazao i da je pozitivna vijest to da su sve osobe koje su prošle sedmice greškom upućene među zaražene virusom korona u Studentski centar „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci, negativne na Covid-19, i provest će u izolaciji 14 dana.

-Izvinjenje svima koji su na ovaj način oštećeni – dodao je gradonačelnik Banje Luke.

Prema podacima zdravstvenih službi, u tom gradu je od izbijanja epidemije evidentirana ukupno 471 osoba zaražena koronavirusom.