BiH

RS

Od 237 testiranih uzoraka 50 pozitivnih na koronu, dva smrtna slučaja

14/07/2020

Naglasio je da su određene donesene mjere već dale rezultate te ponovo apelovao na građane da ih se striktno pridržavaju s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković potvrdio je danas da je u tom bh. entitetu u protekla 24 sata testirano 237 uzoraka, te evidentirano 50 osoba pozitivnih na koronavirus, a prijavljena su dva smrtna slučaja, u Ljubinju i Sokocu.

Upozorava da to potvrđuje da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije.

-Nažalost u nekim općinama je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, dok se u drugim određena žarišta smiruju – rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Do pogoršanja epidemiološke situacije dolazi, kako je naveo, iz više razloga.

Naglasio je da su određene donesene mjere već dale rezultate te ponovo apelovao na građane da ih se striktno pridržavaju s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

Napomenuo je da epidemiolozi prate primjenu postojećih i razmatraju eventualno i nove mjere, u određenim lokalnim zajednicama.

Epidemiologinja Jelena Đaković-Dević je također dodala da je u RS nepovoljna epidemiološka situacija te da je u porastu broj osoba na hospitalizaciji.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.