Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narednih dana sunčano i toplo, pred kraj sedmice ponovo kiša

BiH

vrijeme sarajevo23

U BiH će danas biti toplije i sunčanije vrijeme nego prethodnih dana, sa najvišom dnevnom temperaturom od 24 do 29 stepeni Celzijusovih stepeni.

Ujutro svježe i pretežno vedro, na istoku umjereno do pretežno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana bit će sunčanije i toplije vrijeme u većini krajeva, a na jugu i jugoistoku promjenljivo oblačno, uz kratkotrajnu kišu i pljuskove.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ostalim dijelovima BiH bit će pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje.

U utorak će biti prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana očekuju se pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Lokalno može pasti malo kiše i u centralnim područjima Bosne, a pljuskovi se poslijepodne očekuju i na području Sarajeva. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C. Biometeorološke prilike su povoljne. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

U srijedu će biti u Hercegovini sunčano, dok će u Bosni sunčano biti prije podne. Jači razvoj oblačnosti će u drugoj polovini dana usloviti pljuskove i grmljavinu. U noći na četvrtak se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa zapada koji će usloviti kišu i pad tamperature zraka. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C.

U četvrtak će biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 18 do 22°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 29 do 32°C.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne malo kiše se očekuje na istoku Bosne. U Hercegovini lokalni pljuskovi su mogući sve do poslijepodnevnih sati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 25 do 29°C.