Sarajevo

Od jutros u funkciji kosi lift na Ciglanama, besplatne vožnje do kraja decembra

kosi lift ciglane
Foto: Općina Centar

Od jutros od 6 sati „Kosi lift“ na Ciglanama je na raspolaganju stanovnicima naselja Ciglane, a korištenje lifta tokom mjeseca decembra će za sve građane biti besplatno.

Kabina B kosog lifta na Ciglanama bit će na raspolaganju stanovnicima svakog radnog dana i subotom od 6 do 22 sata i nedjeljom od 8 do 18 sati.

Da podsjetimo, načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je u petak, 1. decembra 2023. godine, sa direktorom firme „Fidges-Upravitelj“ d.o.o. Fuadom Haskićem ugovor o pružanju usluga održavanja i upravljanja objektom „Kosi lift“.

Općina Centar okončala je proceduru javne nabavke za odabir firme za pružanje usluga održavanja i upravljanja objektom kosog lifta na lokaciji Ciglane, koja je pokrenuta kao zajednička nabavka sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, u cilju dugoročnog rješavanja funkcioniranja kosog lifta. Nakon provedene tenderske procedure za upravljanje i održavanje kosim liftom odabrana je firma „Fidges-Upravitelj“ d.o.o.

kosi lift ciglane
Foto: Općina Centar

Također, u toku su i završni radovi na sanaciji nadstrešnica/krovova na stanicama kosog lifta za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 60.284,95 KM. Radove izvodi građevinska firma „AMCO“ OD
Kombi prevoz koji je bio obezbijeđen tokom obustave rada kosog lifta na Ciglanama, a kako bi se olakšala građanima komunikacija, od danas više nije u funkciji.