BiH

u 57. godini života

Od posljedica koronavirusa preminula Olivera Mastikosa

12/09/2021
Foto: RTRS

Olivera Mastikosa je više od tri decenije bila jedan od glavnih lidera u pokretu osoba sa invaliditetom u BiH i regionu, kao i jedan od osnivača i dugogodišnja direktorica humanitarne organizacije "Partner"

U Banjalucije je juče nakon teške borbe sa posljedicama izazavanim virusom korona, u 57. godini života preminula magistrica Olivera Mastikosa.

Olivera Mastikosa je više od tri decenije bila jedan od glavnih lidera u pokretu osoba sa invaliditetom u BiH i regionu, kao i jedan od osnivača i dugogodišnja direktorica humanitarne organizacije “Partner”.

Od 2009. do 2015. godine je bila nacionalna koordinatorica za socijalnu zaštitu osoba sa invaliditetom. Poslednjih petnaest godina je bila zaposlena u ЈU Centar za socijalni rad Banja Luka. Autor je i kooautor više publikacija koje obrađuju temu invalidnosti, prenosi RTRS.

Olivera Mastikosa je dobitnica Plakete Grada Banjaluka 2009. godine za doprinos unapređenju društvenog položaja osoba sa invaliditetom.

Olja, kako su je zvali prijatelji, ostaće upamćena kao veliki vizionar, koja je pokrenula niz aktivnosti u gradu Banjoj Luci kako bi se osobama sa invaliditetom obezbjedili uslovi za samostalan život, kao što su personalna asistencija, pomoć u kući i pristupačan prevoz.

Olivera Mastikosa će na vječni počinak biti ispraćena u ponedjeljak 13. septembra na Perduovom groblju u Banjoj Luci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.