Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trg Krajine

Od skandiranja “Mile lopove” večeras je jače grmilo samo “Vukane, Vukane…”?!

New Project (10)

Na bini se pojavio i Nebojša Vukanović, bivši član SDS-a koji je na netom završene izbore izašao sa svojom listom “Za pravdu i red” koja je s oko 30.000 glasova ušla u NSRS

Na protestima koje je večeras organizovala opozicija u bh. entitetu Republika Srpska okupilo se nekoliko hiljada ljudi. Na Trgu Krajine obraćali su se lideri i funkcioneri opozicionih stranaka, a među govornicima je, prije Jelene Trivić, koja je bila protivkandidatkinja Miloradu Dodiku za predsjendika RS, na bini se pojavio i Nebojša Vukanović, bivši član SDS-a koji je na netom završene izbore izašao sa svojom listom “Za pravdu i red” koja je s oko 30.000 glasova ušla u NSRS.

Upravo je Vukanović pobrao najveće ovacije publike, i jedini kojem je okupljena masa gromoglasno skandirala od svih opozicionih govornika.

Osim skandiranja “Mile lopove”, “Crvena bando”… upućenih Miloradu Dodiku i njegovom SNSD-u, na Trgu Krajine masa je gromoglasnim skandiranje pozdravila Vukanovića.

Nakon što je Vukanović izašao za govornicu i uputio nekoliko uvodnih rečenica prisutnima, iz hiljada grla na Trgu Krajine zaorilo se “Vukane, Vukane…”

“Nemojte tako glasno, kumim vas Bogom, vesela Gorica opet će padati u nesvijest”, kazao je Vukanović pokazujući prstom u pravcu restorana u kojem su, kako je rekao “navukli zavjese i sad ćure gore, s kamerama, gledaju nas”.

“Ono što sam davno poručio njoj i njenom tati, pakuje se i odlazi, bisege ostavi”, kazao je Dodik aludirajući na Dodika i njegovu kćerku. Pogledajte kako je izgledalo Vukanovićevo obraćanje.

Prvi čovjek SDS-a Mirko Šarović u utrci za člana Predsjedništva BiH teško je poražen u utrci sa Željkom Cvijanović iz SNSD, koja je osvojila skoro 100.000 više glasova od njega.