BiH

Predsjednik Sindikata

“Od srijede ili četvrtka izlazimo pred javne zdravstvene ustanove”

02/09/2019

Istakao je da će svi zdravstveni radnici dolaziti na posao, jer se njihov štrajk provodi na radnom mjestu te naglasio da će ispunjavati obaveze u smislu zbrinjavanja hitnih slučajeva u skladu sa zakonima o štrajku

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo Edo Selimić potvrdio je za Fenu da neće odustati od štrajka koji je počeo danas, te da će od srijede ili najkasnije četvrtka početi izlaziti pred njihove javne zdravstvene ustanove.

– Štrajk će trajati do trenutka kada proradi svijest onih koji su zaduženi za kvalitetu zdravstva u KS-u. Nastavit ćemo sa borbom – poručio je.

Selimić je potvrdio da je njihov osnovni zahtjev poštivanje granskog kolektivnog ugovor te dodao da su od 7. februara bez granskog ugovora o pravima i obavezama svih uposlenika u zdravstvu KS-a.

Istakao je da će svi zdravstveni radnici dolaziti na posao, jer se njihov štrajk provodi na radnom mjestu te naglasio da će ispunjavati obaveze u smislu zbrinjavanja hitnih slučajeva u skladu sa zakonima o štrajku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.