Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od sutra promjena vremena u BiH: Kiša, snijeg i olujni vjetar

Sarajevo 1

 

Danas je u većem dijelu BiH preovladavalo sunčano i toplo vrijeme, a već od sutra očekuje nas promjena.

u Bosni i Hercegovini u srijedu se očekuje pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati i snijeg. Glavnina padavina prije podne. Očekivana količina padavina po metru kvadratnom u Bosni je uglavnom između 5 i 20 litara, a u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 40 do 60 litara, lokalno i do 80 litara. Poslije podne postepen prestanak padavina, a u noći razvedravanje. Veći dio dana se očekuje jak vjetar, sa olujnim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar će oslabiti. Temperatura zraka viša prije podne i kretat će se između 8 i 15°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka u padu.

U četvrtak, veći dio dana preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada koje će u noći na petak usloviti kišu. Vjetar slab do umjeren jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11°C.

U petak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

U subotu, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom prije podne, na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

Kakva je danas atmosfera bila na ulicama Sarajeva pogledajte u fotogaleriji.