BiH

GP Vraćenovići

Od sutra zatvoren jedan granični prelaz između BiH i Crne Gore

26/02/2020
FOTO: Ilustracija

Granični prelaz biće privremeno zatvoren do 1. juna zbog izgradnje izgradnje saobraćajne infrastrukture

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić – Bileća, biće zatvoren od četvrtka zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Crne Gore i Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) kazali su da će taj granični prelaz biti privremeno zatvoren najkasnije do 1. juna.

“MUP preduzima aktivnosti na izgradnji savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići (Crna Gora) – Deleuša (Bosna i Hercegovina), u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić – Bileća. Novac za izgradnju tog graničnog prelaza obezbijeđen je sektorskom budžetskom podrškom Evropske unije, u cilju unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom”, navode u MUP-u.

Pojašnjava se i da će u periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići saobraćaj biti preusmjeren na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj. Prije svega, kako se navodi, na granični prelaz Ilino Brdo – Klobuk, na putnom pravcu Nikšić – Trebinje, uz mogućnost korišćenja i drugih graničnih prelaza za međunarodni putnički i robni saobraćaj Šćepan-Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

“Prelaz Sitnica – Zupci, na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje, Metaljka – Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče i Šula – Vitina za međunarodni putnički saobraćaj, na putnom pravcu Pljevlja – Foča“, kazali su iz MUP-a.

Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, naveli su, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.