BiH

parlament fbih

Odbijen prijedlog Vlade FBiH da se Zakon o radu razmatra po hitnom postupku

28/07/2020

Na sjednici će biti podneseni Izvještaji o poslovanju javnih preduzeća BH i Hrvatske pošte, Elektroprivrede BiH, HZHB, Aerodroma Sarajevo i drugih

Na redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zastupnici nisu usvojili prijedlog Vlade Federacije BiH da se prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu razmatra po hitnom postupku.

Na osnovu rezultata glasanja niko od zastupnika nije bio za, 54 bila su protiv, dok je osam zastupnika bilo suzdržano. Zbog ovakovog ishoda glasanja Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radu biće razmatran u redovnoj proceduri.

Zastupnici također po hitnom postupku nisu izglasali prijedloge Zakona o dopuni Zakona o Vijeću zaposlenika, Zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima, koji će biti upućenu u redovne procedure.

U nastavku sjednice zastupnici će glasati o prijedlozima Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Zakon o advokaturi, Zakona o sudskoj policiji, Zakona o cestovnom prijevozu i drugim.

Na sjednici će biti podneseni Izvještaji o poslovanju javnih preduzeća BH i Hrvatske pošte, Elektroprivrede BiH, HZHB, Aerodroma Sarajevo i drugih.

Na dnevnom redu će se naći i Izvještaji o zaduženju FBiH na osnovu emisije obveznica kao i trezorskih zapisa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.