Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ratni zločini

Odbijen prijedlog za određivanje pritvora u predmetu Muminović i drugi

Tuzilastvo BiH (1)

Sud je u odnosu na ostale osumnjičene potpuno odbio prijedlog, jer ne postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično djelo na način kako ih tereti prijedlog Tužilaštva BiH

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje u predmetu Šemsudin Muminović i drugi, kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH od 17. decembra za određivanje pritvora Šemsudinu Muminoviću, Džemi Galjiću, Ćamilu Ahmetoviću, Rasimu Omeroviću, Asimu Aliću, Fadilu Mujiću i Ismetu Memiću, koji su, prema navodima Tužilaštva BiH, osumnjičeni za ratni zločin.

Istovremeno, prema osumnjičenom Ismetu Memiću izrečena je mjera zabrane sastajanja s određenim osobama na način da se osumnjičenom zabranjuje kontaktiranje s ostalim osumnjičenim u ovom predmetu (uključujući i telefonski ili kontaktiranje putem posrednika), kao i kontaktiranje sa svjedocima navedenim u prijedlogu Tužilaštva.

Sud je u odnosu na ostale osumnjičene potpuno odbio prijedlog, jer ne postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično djelo na način kako ih tereti prijedlog Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Suda BiH.