BiH

vstv

Odbijena žalba na odluku Prvostepene komisije u postupku protiv Tegeltije

14/06/2019

Prvostepena disciplinska komisija donijela odluku kojom se odbacuje disciplinska tužba UDT-a od 31.05.2019. godine, podnesena protiv Tegeltije, te kojom se odbacuje Prijedlog UDT-a za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTV-a BiH

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) donijela je odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba Ureda disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a na odluku Prvostepene disciplinske komisije u disciplinskom postupku protiv predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije i potvrđuje odluka Prvostepene disciplinske komisije od 3. juna.

– Podsjećamo da je, povodom tužbe i prijedloga za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije koje je podnio UDT, Prvostepena disciplinska komisija donijela odluku kojom se odbacuje disciplinska tužba UDT-a od 31.05.2019. godine, podnesena protiv Tegeltije, te kojom se odbacuje Prijedlog UDT-a za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTV-a BiH – saopćeno je iz VSTV-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.