Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odgođeno izjašnjavanje o setu zakona o trošarinama u BiH

uio-bih

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH odgodio je danas izjašnjavanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH zbog tehničkog usuglašavanja teksta zakona.

Uz ove zakonske izmjene u oblasti trošarina, UO UINO izjasnit će se o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sustavu neizravnih oporezivanja.

Nastavak sjednice bit će organiziran tijekom ovog tjedna, saopćeno je nakon sjednice UO UINO koja je održana danas u Banjoj Lici.

Razmatran je i prednacrt zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV), koji je upućen iz UINO te je zaključeno da se u izradu ovog zakonskog rješenja uključe eksperti iz UO i resornih ministarstava prije finalizacije ovog dokumenta i upućivanja u dalju proceduru.

UINO primio je k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave za prvih šest mjeseci ove godine gdje je utvrđen rast prihoda od neizravnih poreza, a ovaj pozitivan trend nastavljen je i u izvještajnom periodu za devet mjeseci.

Razmatran je i program rada Uprave i Upravnog odbora za 2018. godin te proračunski zahtjev za iduću godinu u iznosu 91,2 milijuna KM koji će biti dopunjeni za iduću sjednicu prije izjašnjavanja i upućivanja Vijeću ministara BiH u dalju proceduru.

Na današnjoj sjednici nisu razmatrane točke dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje privremenog koeficijenta za raspodjelu prihoda i poravnanja među entitetima za prethodna razdoblja.