banja luka

Odgođeno ročište članovima “Pravde za Davida”: Kome je te večeri bilo do koncerta?

pravda za davida – sudjenje

Jedna od optuženih, Stela Milanovi,ć tvrdi da je čitav proces „maltretiranje građana, koji samo traže istinu i pravdu“

Suđenje u Osnovnom sudu u Banjoj Luci protiv 13 članova grupe “Pravda za Davida” ponovo je danas odgođeno.

Razlog je nepojavljivanje na ročištu svih optuženih, jer, kako tvrde, nisu im dostavljeni sudski pozivi.

Članovi ove grupe građana su ponovili da nema osnova da se protiv njih vode postupci za remećenje javnog reda i mira tokom okupljanja 30. decembra 2018. godine.

– Sudi nam se zbog dešavanja na ‘Krašovom’ parkingu, 30. decembra 2018. godine, za narušavanje javnog reda i mira vikom i galamom kojom smo prekinuli i onemogućili novogodišnji koncert Harisa Džinovića. Međutim, činjenica je da je ‘Krašov’ parking u to vrijeme bio gotovo prazan i da nikakav koncert nije počeo niti trajao. Kome je te večeri bilo do koncerta? Nikome. Ne smijemo zaboraviti i Twitter javljanje gradonačelnika Banje Luke te večeri koji se zgražavao nad navodno polomljenom muzičkom opremom – kažu iz ove grupe.

Dodaju da će se kasnije ispostaviti da nikakva oprema nije polomljena, niti uništena.

Jedna od optuženih, Stela Milanovi,ć tvrdi da je čitav proces „maltretiranje građana, koji samo traže istinu i pravdu“.

Navela je da članovi grupe jesu bili na lokaciji na kojoj je trebalo da bude održan koncert, ali su samo mirno stajali i govorili “Pravda za Davida”.

I advokat petoro optuženih Dragan Tolimir smatra da policija nije dostavila dokaze u ovom slučaju i nije se potrudila ni da pribavi adrese optuženih.

I prethodna tri ročišta u Osnovnim sudom u Banjoj Luci protiv pripadnika grupe „Pravda za Davida“ također su ranije odgođena.