Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odigran je veliki rimski derbi: Džeko se svađao i promašivao, Lulić asistirao i slavio

BiH

dzeko

Nogometaši Rome pretrpjeli su težak poraz od 3:1 u velikom gradskom derbiju protiv Lazija koji se igrao u okviru 34 kola Serije A.

U startnim postavama bili oba tima bili su Edin Džeko i Senad Lulić, a kapiten bh. reprezentacije ispustio je dvije velike šanse na početku prvog, odnosno drugog poluvremena.

Prvi u vodstvo došli su gosti preko Keite u 12. minuti meča, da bi Roma izjednačila nakon nepostojećeg prekršaja u šesnaestercu Lazija.

Sa bijele tačke u 45. minuti precizan je bio De Rossi i postavio konačnih 1:1 prvog dijela igre.

U drugom poluvremenu bolje su utakmicu otvorili igrači Rome, ali kao i u prvom, gol su primili veoma brzo.

U 50. minutu sa 18 metara šutirao je Basta, lopta je okrznula odbrambenog igrača Rome i završila u mreži iza leđa Szczesnyja.

Konačnih i velikih 3:1 za gostujuću pobjedu Lazija postavio je ponovo Keita na asistenciju Lulića pet minuta prije kraja utakmice.

Roma je utakmicu zavšila sa igračem manje pošto je Antonio Ruediger u zadnjoj minuti dobio direktni crveni karton. Da su Romini igrači ušli nervozno u utakmicu dokaz je i Džekina prepirka sa trenerom Lazija Simone Inzaghijem u prvom poluvremenu utakmice.

Nakon 34. odigrana kola Roma je ostala na drugom mjestu sa 75 bodova, devet manje iza Juventusa, dok je Lazio na četvrtom mjestu sa 67 bodova, četiri manje iza Napolija i pozicije koja vodi u Ligu prvaka.