Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odloženo suđenje za ubistva Bošnjaka u selu Kravica

beograd sudjenje

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ubistvo više stotina Bošnjaka u julu 1995. godine u selu Kravica kraj Srebrenice odloženo je danas u Beogradu zbog odsustva prvooptuženog Nedeljka Milidragovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u selu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Optuženi Nedeljko Milidragović nije danas došao zbog bolesti, a iz suda je naloženo da se na sljedećem ročištu dostavi medicinska dokumentacija.

Članica Udruženja “Majke enklava Srebrenice i Žepe” Kada Hotić, koja je u hangaru Kravica izgubila brata, rekla je da se odlaganje suđenja dešava već četvrti ili peti put.

“Za razlog ne znam, ali ovo se dešava iz nekih razloga četvrti ili peti put. Ovo je pozorišna predstava, pogotovo zbog posjetilaca na galeriji, među kojima je i Šešelj (predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav)”, kazala je ona.

Hotić je upitala da li je ovo ozbiljnost suda.

“Sud bi trebalo da se uozbilji. Ovaj sud minimizira sam sebe”, ocijenila je ona.

Nastavak suđenja zakazan je za 23. i 24. maj.