Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skupština ks

Odlučeno da 5. februar bude Dan sjećanja na sve ubijene Sarajlije

OPSADA

Inače, 5. februara 1994. godine počinjen je stravičan zločin na lokalitetu Markale

Skupština Kantona Sarajevo danas je na sjednici donijela Odluku o proglašenju 5.februara “Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Grada Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992.-1995. godine”.

Dan 5. februar bi se obilježavao obaveznim programima – komemorativnim sadržajima s protokolarnim aktivnostima kao što su: komemorativna sjednica Skupštine KS, Gradskog i svih općinskih vijeća, historijski čas u svim osnovnim i srednjim školama KS, posjetama i polaganju cvijeća na spomen obilježjima poginulih branitelja i civila Grada Sarajeva i drugim aktivnostima.

Inače, 5. februara 1994. godine počinjen je stravičan zločin na lokalitetu Markale.

U nastavku sjednice, zastupnici su donijeli odluku o razrješenju dužnosti zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS Suada Brljajolija.

Ministar finansija KS Jasmin Halebić je s dnenvog reda sjednice povukao Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i EBRD-a za Projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama Sarajevo.

Zastupnici su donijeli nekoliko odluka o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji, zamjeni, nekretnina neophodnih za izgradnju saobraćajnica.