BiH

bijeljina

Odlučili pozvati sve ljekare s biroa da dođu da rade u Domu zdravlja

30/10/2020

Zamjenik direktora Doma zdravlja Bijeljina Igor Novaković naveo je da je u Domu zdravlja otvorena druga kovid ambulanta jer se, zbog velikog broja građana koji sumnjaju da su zaraženi, dugo čekalo na pregled

Dom zdravlja Bijeljina angažovaće sve ljekare sa evidencije Biroa za zapošljavanje, kao i drugo medicinsko osoblje koje bude neophodno zbog sve većeg broja zaraženih virusom korona i opasnosti da, u slučaju dodatnog pogoršanja epidemiološke situacije, kapaciteti zdravstvenih ustanova ne uspiju da zadovolje potrebe građana, poručeno je sa današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

“Ljekari i zaposleni u Domu zdravlja i bolnici mjesecima vode veliku borbu da zaustave epidemiju i zahvalni smo im na tome. Ipak, situacija je takva da su nam u Domu zdravlja potrebni svi ljekari koje imamo na raspolaganju u Bijeljini. Zato će svi doktori medicine koji su na evidenciji Biroa biti pozvani da se jave u Dom zdravlja, kako bi dobili radni angažman”, izjavio je novinarima gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Zamjenik direktora Doma zdravlja Bijeljina Igor Novaković naveo je da je u Domu zdravlja otvorena druga kovid ambulanta jer se, zbog velikog broja građana koji sumnjaju da su zaraženi, dugo čekalo na pregled.

“Molim građane za razumijevanje jer je, uprkos požrtvovanju medicinskog osoblja, preveliki pritisak na Dom zdravlja. Uz pomoć doktora koje ćemo angažovati sa Biroa ubrzaćemo procedure. Nove kolege biće angažovane najmanje dok traje epidemija. Zasad imamo dovoljno medicinskih tehničara, a, u slučaju potrebe, angažovaćemo dodatno medicinske sestre i tehničare”, najavio je Novaković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.