BiH

Odlukom Vrhovnog suda FBiH Kerimu Mudželetu određen pritvor

05/05/2017

Odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH određen je pritvor prema optuženom Kerimu Mudželetu.

– Vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH je donijelo rješenje kojim je određen pritvor prema optuženom Kerimu Mudželetu za krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa. Postupajući prema naredbi Vrhovnog suda Federacije BiH, optuženi Kerim Mudželet lišen je slobode od strane pripadnika Sudske policije FBiH i predat u prostorije Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu – navodi se u saopćenju Vrhovnog suda FBiH dostavljenog Feni.

Kerim Mudželet

Inače, Kerim Mudželet, koji je u decembru prošle godine osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, nedavno je pušten na slobodu.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz decembra 2016. godine, pored osuđujućeg dijela, Mudželetu je izrečena mjera zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine. On je 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, brzinom od 97 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.