Na današnjoj sjednici

Odobren Program rada Vlade Brčko distrikta BiH za 2021. godinu

Brčko distrikt BiH – Odobren Program rada Vlade Brčko distrikta BiH za 2021 godinu

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak, kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sadržaju i formi godišnjeg financijskog izvješća u Distriktu

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Program rada Vlade Distrikta za 2021. godinu na sjednici održanoj u srijedu u Brčkom.

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak, kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sadržaju i formi godišnjeg financijskog izvješća u Distriktu, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog pravilnika o kriterijima za uspostavljanje interne revizije kod budžetskog korisnika, vanbudžetskog fonda i vanbudžetskog korisnika koji je obveznik primjene proračunskog računovodstva u Distriktu.

Vlada je usvojila Prijedlog odluke o imenovanju člana radne skupine za sačinjavanje izvještaja po međunarodnoj konvenciji o eliminaciji rasne i svih oblika diskriminacije, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u radno tijelo na državnoj razini, stoji u saopćenju.