BiH

Sud BiH

Određen pritvor Sreti Pajiću zbog opasnosti od bjekstva

17/05/2022
Foto: Arhiva/BIRN BiH

Sreto Pajić optužen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje pritvora, optuženom Sreti Pajiću, a nakon njegovog izručenja u Bosni i Hercegovini, donio je rješenje kojim je stavljeno van snage rješenje Suda Bosne i Hercegovine od 2.11.2021. godine za određivanje pritvora optuženom Sreti Pajiću.

U ostalom dijelu (u odnosu na optuženog Davora Ninkovića) navedeno rješenje ostaje neizmjenjeno.

Rješenjem Suda od 13. maja prema optuženom Sreti Pajiću određen je pritvor iz razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKPBiH), odnosno zbog opasnosti od bjekstva. Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže dvije godine računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 12.5.2024. godine ili do druge odluke Suda.

Istovremeno, Sud je 13. maja izdao naredbu kojom se prema optuženom Sreti Pajiću nalaže povlačenje međunarodne potjernice Suda BiH od 20.1.2022., kao i naredbu kojom se prema optuženom povlači i stavlja van snage naredba Suda za izdavanje centralne potjernice od 20.1.2022. godine.

Sreto Pajić optužen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje iz člana 214. KZBiH, krivičnim djelom teške krađe iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZFBiH), iznuda iz člana 295. KZFBiH u vezi s članom 53. KZBiH i druga, saopćeno je iz Suda BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.