Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Odroni usporavaju saobraćaj u BiH, na granici se čeka do pola sata

31/07/2018

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, javlja Anadolu Agency (AA).

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog učestalih lokalnih padavina savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, narednih šest mjeseci potpuno će biti obustavljen saobraćaj putničkih vozila. Alternativni granični prelaz je Bosanska Kostajnica-Hrvatska Kostajnica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.