Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan 1. Kup Udruženja “Bistro!” u lovu udicom na plovak

bistro kup1

Prvi Kup Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva u lovu ribe udicom na plovak održan je jučer na jezeru Starača u Ilijašu, a nakon četiri sata takmičenja prvo mjesto u ekipnom plasmanu zauzela je ekipa domaćina – Udruženje “Bistro!”, drugo mjesto ekipa SRD “Bosna” iz Žepča i treće mjesto ekipa SRD “Vogošća 2”.

bistro kup

Najveći ulov na stazi s ukupno 6.490 grama ribe je imao Mirza Alić iz SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša, inače i aktuelni rekorder u ulovu na jezeru, koji je na jednom od prošlih takmičenja za četiri sata pecanja ulovio 10.360 grama ribe.

bistro kup2

Na takmičenju su nastupili takmičari i takmičarke iz SRD Vogošća i USR “Sarajevo 1906” sa po dvije ekipe, te ekipe SRD “Željeznica” iz Istočnog Sarajeva, SRD “Bosna” iz Žepča, SRD “Alić Hidajet – Hitko” iz Ilijaša, SRD “Visoko” iz Visokog, UGSR “Bistro” iz Zenice, SRU “Zlatovčica” iz Jajca, SRD “Breza” iz Breze i ekipa domaćina Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva.

bistro kup3

Sudije na takmičenju su bili Mirsad Gajević i Milan Jagar, predsjednik Sudijske komisije Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, na čije suđenje takmičari nisu imali primjedbi, saopćeno je iz Udruženja “Bistro!”.