Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan glavni pretres na suđenju doktorici Ferhati Šećerbegović

nejla majka

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta danas je održan glavni pretres protiv Ferhate Šećerbegović, doktorice specijalistkinje pedijatrije u “Zdravstvenom centru Brčko”.

Ona se tereti da je zbog neprikladnog načina liječenja prouzročila kod maloljetne Nejle Bajrić da joj se zdravlje teško naruši, a potom i da premine.

Tužiteljstvo smatra da je doktorica Šećerbegović nesavjesnim liječenjem počinila teška krivična djela protiv zdravlja ljudi, priopćeno je iz Pravosudne komisije Brčko distrikta.

Doktorica Šećerbegović je optužena da je nesavjesnim liječenjem skrivila smrt trogodišnje Nejle Bajrić, kćerke Zade i Elvisa Bajrića.

nejla i majka

Nejla i Zada Bajrić

Podsjećamo, Nejla Bajrić preminula je 10. decembra 2014. godine u sanitetskom vozilu koje je bilo bez pratnje doktora, na putu iz brčanske bolnice prema UKC-u Tuzla . Optuženoj Šećerbegović stavlja se na teret da je u svojstvu doktora medicine, obavljajući svoju djelatnost, primijenila očito neprikladan način liječenja čime je prouzrokvala da kod Nejle dođe do teškog narušavanja zdravlja i postojeće bolesti, što je u konačnom uzrokovalo smrt djeteta.

Zada Bajrić je, početkom decembra 2015., skoro godinu nakon smrti kćerke, u brčanskoj bolnici ponovo rodila djevojčicu.