Održan prvi predizborni skup skup SDA Novi Grad Sarajevo

BiH

sda_novi_grad6
FOTO Damir Begović / Fokus.ba

Stranka demokratske akcije Općinske organizacije Novi Grad Sarajevo održala je večeras svoj prvi predizborni skup. Na skupu su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće, a prisutnima su se obratili Huso Ćesir, predsjednik općinske organizacije SDA Novi Grad, dr. Rusmir Baljić nosilac liste SDA za Općinsko vijeće i aktuelni načelnik te istodobno kandidat za naredni mandat, Semir Efendić.

Skupu se obratio predsjednik SDA Novi Grad Sarajevo Huso Ćesir, osvrnuvši se na veličinu i značaj projekata koji je ova općinska administarcija na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem u proteklom mandatu realizovala.

“Pobjeda SDA i Efendića u Novom Gradu i sve ono što se dešavalo u protekle četiri godine donijeli su novu vrijednost u politici i vratili povjerenje u političare. Novi Grad kakav imamo danas je rezultat vaše vjere u naš program „Pokrenimo Novi Grad zajedno“ kojem ste dali podršku”, istakao je Ćesir u svom obraćanju.

FOTO Damir Begović / Fokus.ba

FOTO Damir Begović / Fokus.ba

Nakon njega nosilac liste za Općinsko vijeće dr. Rusmir Baljić, predstavio je kandidate za Općinsko vijeće, naglasivši kako je program načelnika moguće provesti samo uz stabilnu većinu u Općinskom vijeću, te je pozvao sve građane općine da 2. oktobra ne rasipaju svoje glasove, već da podrže dosadašnju stabilnost i dosljednost OO SDA Novi Grad i Kluba vijećnika koji zaslužuju još veću podršku za apsolutnu pobjedu na predstojećim izborima.
“Pred nama su veliki projekti i novi program koji će Novi Grad Sarajevo trajno pozicionirati kao najrazvijeniju Općinu u BiH, a da bi to uspjeli potrebna nam je većina u vijeću”, kazao je Baljić.

Posebnu pažnju izazvalo je obraćanje aktuelnog načelnika Semira Efendića.

“Novi Grad je najmnogoljudnija općina u BiH. Njeni potencijali su ogromni. Kada povećate zaposlenost u Novom Gradu tada osjeti cijela država. Kada odblokirate Sarajevsku zaobilaznicu, osjeti cijela Bosna i Hercegovina. Za ove četiri godine smo dokazali da je moguće zajedno sa građanima pokrenuti stvari s mrtve tačke. Rukovodili smo se javnim interesom prije svega”, poručio je večeras Efendić.

Prezentovan je i novi izborni program “Novi Grad 2020”, plan čija će realizacija Novi Grad Sarajevo učiniti još ugodnijim mjestom za život i poslovanje, te pokazati zašto je Novi Grad Sarajevo NOVA SNAGA Bosne i Hercegovine.