BiH

vlada ks

Održan sastanak o rekonstrukciji objekta buduće ‘Covid bolnice’ u Sarajevu

14/08/2020

Sastanak je bio konstruktivan i tehničke prirode, te su sa UNDP-om dogovarani koraci rekonstrukcije garnizone ambulante i stacionara. Ponuđena su dva prijedloga i kao i naredni koraci za izradu projektne dokumentacije kako bi što brže bio osposobljen objekat

Sastanak o narednim koracima za uspostavljanje “Covid bolnice” u okviru Opće bolnice “Prim. dr. Abdulh Nakaš” održan je danas u Vladi Kantona Sarajevo.

Osim članova Vlade, sastanku su prisustvovali predstavnici Zavoda za izgradnju KS i UNDP-a, a iz Opće bolnice prim. dr. Davorka Matković, anesteziolog i prim. dr. Ednan Drljević, infektolog.

Sastanak je bio konstruktivan i tehničke prirode, te su sa UNDP-om dogovarani koraci rekonstrukcije garnizone ambulante i stacionara. Ponuđena su dva prijedloga i kao i naredni koraci za izradu projektne dokumentacije kako bi što brže bio osposobljen objekat.

Direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović naveo je da su dogovoreni primarni koraci da objekat bude prebačen u vlasništvo Opće bolnice, što smatra da je trebalo biti urađeno davno.

– Također, dogovarana je izrada projektne dokumentacije, rekonstrukcija prostora koji se uvodi u bolnički kapacitet, kao i nabavka opreme. Važno je da se sagleda ozbiljnost trenutka i građanima Sarajeva ponudi trajno i izvanredno rješenje što prije – poručio je Gavrankapetanović.

Naglasio je da je Vlada KS obećala mogućnost zapošljavanja dodatnog medicinskog kadra čime bi Kanton Sarajevo konačno riješio na ozbiljan način svoj problem.

Naredni sastanak je zakazan za ponedjeljak, saopćeno je iz Opće bolnice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.