Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Održana promocija 36. generacije kadeta Policijske akademije

promocija kadeti00

Uspješno okončanom osnovnom policijskom obukom i dodjelom diploma kadeti su ostvarili sve potrebne uvjete za zasnivanje radnog odnosa u Kantonalnom MUP-u koji ih je uputio na školovanje

Policijska akademija Federalnog MUP-a danas je bila mjesto gdje je svečanom dodjelom diploma promovirana 36. generacija kadeta policijske akademije.

Svečana promocija je održana u prisustvu rodbine, prijatelja, te predstavnika izvršne vlasti Federacije BiH, Kantona, te predstavnika Federalnog i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Uspješno okončanom osnovnom policijskom obukom i dodjelom diploma kadeti su ostvarili sve potrebne uvjete za zasnivanje radnog odnosa u Kantonalnom MUP-u koji ih je uputio na školovanje.

MUP Kantona Sarajevo je, završetkom školovanja ove generacije kadeta, dobio novih 118 policijskih službenika, koji će nakon polaganja zakletve, biti raspoređeni u organizacionim jedinicama Uprave policije. Prisutnim zvanicama i kadetima se, u ime direktora Policijske akademije, obratio šef Grupe za standardizaciju obuke Željko Pejović, koji se kadetima zahvalio na uloženom trudu i postignutim rezultatima tokom školovanja, njihovim porodicama na strpljenju i podršci, zaželivši budućim policajcima mnogo sreće i uspjeha u budućem radu.

Potom se skupu obratio i ministar FMUP-a Aljoša Čampara, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će od danas u sigurnosne strukture Federacije BiH biti uključeno 186 novih policijskih službenika, čije će puno radno angažovanje zasigurno doprinijeti poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije BiH.

Naravno, uporedo sa popunjavanjem neophodnim kadrovima, nužno je nastaviti i sa adekvatnim materijalno-tehničkim opremanjem postojećih policijskih agencija, za šta je neophodno angažovanje svih nivoa vlasti na području Federacije BiH, ali i cijele države. Današnjim činom dodjele diploma, ovi mladi ljudi su završili jedan, ali odmah započeli i novi životni ciklus, uz pruženu priliku da se potpuno ostvare kao osobe i na profesionalnom planu, te svojim angažmanom doprinesu poboljšanju ukupnih životnih uvjeta svih nas, na području Kantona Sarajevo, ali i cijele Bosne i Hercegovine.