Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

berlinski proces

Održana vanredna sjednica Predsjedništva BiH

predsjednistvo bih 2

Bosnu i Hercegovinu će na Samitu Berlinskog procesa u Sofiji predstavljati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je na vanrednoj telefonskoj sjednici Informaciju o održavanju Samita Berlinskog procesa u Sofiji 10. novembra 2020. godine, saopšteno je iz Predsjedništva BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjedništvo BiH odobrilo je prihvatanje više dokumenata, i to Deklaracije o Zajedničkom regionalnom tržištu, Akcijskog plana za razvoj Zajedničkog regionalnog tržišta 2021. – 2024., Zaključaka predsjedavajućeg sa sastanka ministara zdravstva u okviru Berlinskog procesa, Zaključaka predsjedavajućeg sa sastanka ministara unutrašnjih poslova u okviru Berlinskog procesa i Zaključaka ministarskog sastanka o integraciji Roma.

“Bosnu i Hercegovinu će na Samitu Berlinskog procesa u Sofiji predstavljati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr. Bisera Turković”, piše u saopštenju iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.