BiH

Oduzeli falsifikate poznatih marki u vrijednosti preko 20.000 KM

08/02/2016

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnom centru u Sarajevu zbog sumnje u nezakonitu prodaju oduzeli su razne tekstilne proizvode za koje se sumnja da su falsifikati poznatih svjetskih marki.

Provodeći pojačane mjere na sprečavanju krijumčarenja roba službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija, otkrili su i trajno oduzeli veliku količinu razne robe.

Na osnovu obavještajnih informacija kontrolom na četiri lokacije u Sarajevu oduzeta je veća količina garderobe i sportske odjeće i obuće, za koju nije postojala dokumentacija o porijeklu i za koju se sumnja da predstavlja falsifikate poznatih svjetskih brendova kao što su Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Prada i dr.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe prelazi 20.000 KM. U provedenim aktivnostima na terenu testirana je i korištena nova oprema kao što su: set CT-40, ručni pejdžeri za detekciju radijacije, multitool gerber, te nova vozila Toyota Hilux i Dacia Duster.

Ovu opremu UIO je donirala Vlada SAD-a kroz program EXBS (Program za kontrolu izvoza i bezbjednost granica).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.