BiH

CIKBiH

Odziv u Doboju 55, u Srebrenici 42 posto

21/02/2021

Izbore u Srebrenici bojkotovala je koalicija probosanskih stranaka Moja lista Srebrenica

Biračka mjesta na ponovljenim izborima u Srebrenici i Doboju su zatvarena večeras u 19:00 sati, osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena iza 19:00 sati, odnosno zadnje biračko mjesto je zatvoreno u 19:40 sati, saopćila je Centralna izborna komisija BiH.

Danas su održani ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).

Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju je 55,43 posto, a u Srebrenici 42,87 %. Navedeni odziv odnosi se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletan odziv za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica će biti naknadno objavljen.

Centralna izborna komisija BiH će prve preliminarne nekompletne rezultate sa redovnih biračkih mjesta sa izbora u Doboju i Srebrenici, održanih 15.11.2020. godine i ponovljenih danas, saopćiti na pres-konferenciji večeras u ponoć.

Izbore u Srebrenici bojkotovala je koalicija probosanskih stranaka Moja lista Srebrenica.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.