Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"bljuvotine ne čitam"

Oglasila se moguća federalna ministrica: Ostaje pri svim neistinama koje je ranije izrekla

New Project (79)

U jednoj od tih izjava, kazala je i da su iz Sarajeva protjerani djed mraz, svinjetina, multietničnost, pa čak i svjetlosna rasvjeta

Kandidatkinja HDZ-a BiH za ministricu kulture i sporta u Vladi bh. entiteta Federacije BiH Sanja Vlaisavljević, oglasile se danas nakon salve kritika koje su uslijedilo nakon što se njeno ime pojavilo u javnosti u kontekstu izbora nove Vlade FBiH.

Spomenuta je, podsjećamo, u žižu javnosti dospjela zbog svojih ranijih izjava u kojima ne nerijetko iznosila neistine vezano za stanje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U jednoj od tih izjava, kazala je i da su iz Sarajeva protjerani djed mraz, svinjetina, multietničnost, pa čak i svjetlosna rasvjeta.

“Ja bljuvotine ne čitam, pa tako ni negativne komentare, ali mi je drago ako su ljudi našli zanimaciju i vjerujem se da su ispunjeni pišući komentare. Ta kandidatura je samo jedna u nizu kandidatura. Vjerujem da će Vlada punim plućima raditi” kazala je Vlaisavljević danas za N1.

“Dakle, iza svake izjave koju sam u medija i javnosti dala stojim i stajat ću”, poručila je između ostalog Vlaisavljević.

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas nije donijela odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH jer je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić zatražio dodatne konsultacije.