Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

misteriozno hapšenje

Oglasila se supruga uhapšenog Turčina u Bihaću: Bojim se za njegovu sigurnost (VIDEO)

turci supruga

Povodom hapšenja Keskina na društvenim mrežama oglasila se i njegova supruga Zehra Kantar Keskin koja je iskazala zabrinutost za sigurnost svog muža

MUP USK uhapsio je Fatiha Keskina, direktora srednje škole u Bihaću, potvrdio je Nedim Ademović, pravni zastupnik osoba čije izručenje traži Turska.

“Radi se o turskom državljaninu Fatihu Keskinu, koji inače direktor ‘Una Sana’ koledža. On je jedan od turskih državljana koji ima stalno mjesto boravka u BiH već više od 15-20 godina. Čovjek sa porodicom živi i radi u BiH. Danas je pozvan u MUP Unsko-sanskog kantona na razgovor, nakon čega je lišen slobode i priveden. Mi zvanično nemamo nikakvu informaciju, kao ured koji ga zastupa, jer nam niko nije htio dati informaciju gdje je taj čovjek odveden, zašto, niti se ko htio predstaviti”, rekao je jučer Ademović.

Takođe, naglasio je da strahuje da se radi o faktičkoj otmici te da je jedan broj država kao što su Kosovo, Azerbejdžan i Moldavija na sličan način privodili turske državljane i bez vođenja postupka ih deportovali.

Povodom hapšenja Keskina na društvenim mrežama oglasila se i njegova supruga Zehra Kantar Keskin koja je iskazala zabrinutost za sigurnost svog muža.

Tvrdi kako je njen muž nakon razgovora u policiji odveden u Sarajevo.

“Moj suprug 15 godina radi u prosvjeti BiH i na sve načine se trudi da doprinese ovoj državi koju vidi kao svoju domovinu. Izuzetno smo tužni zbog ovog što se desilo. Bojim se za bezbjednost svog supruga. Vjerujemo da će zakon u Bosni Hercegovini učiniti da prava istina izađe na vidjelo”, poručila je.