Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Oglasili se iz sarajevskog “Pokopa”: Nemamo kapaciteta za primanje umrlih

pokop2 (1)

Prizori iz ovog preduzeća su uznemirujući, kapaciteti su odavno popunjeni budući da mrtvačnica ima mali i ograničen broj mjesta

Treći val epidemije koronavirusa odnosi živote u našoj zemlji, broj umrlih od posljedica zaraze u Kantonu Sarajevo je najalarmantniji od početka pandemije, a o tome svjedoče i brojke iz “Pokopa”.

– Čim dođe do povećanja broj zaraženih, odmah se povećava i broj umrlih. Od početka ove godine do danas u prosjeku 14,9 je dnevni broj umrlih. Zadnjih dana je taj broj povećan, sa današnjim danom, kazao je izvršni direktor za pogrebnu djelatnost i tehničke poslove direktor KJKP Pokop d.o.o Sarajevo, Asmir Hodžić, prenosi Oslobođenje.

Prizori iz ovog preduzeća su uznemirujući, kapaciteti su odavno popunjeni budući da mrtvačnica ima mali i ograničen broj mjesta.

– Nemamo kapaciteta za primanje umrlih, iako bi grad sa ovim brojem stanovnika trebao bi imati savremenu mrtvačnicu koja bi primala osobe preminule od zaraznih bolesti. Nadležni nemaju sluha da se taj projekat što prije završi, naglasio je Hodžić.