Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neuobičajeno tih dan za člana Predsjedništva BiH

Oglasio se i Milorad Dodik, ali dešavanja u Banjoj Luci nije ni spomenuo

milorad dodik

Reakcija Dodika, koji je poznat po tome što se tokom skoro svakog dana oglasi putem Novinske agencije Srna, danas šuti kao zaliven

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik konačno se danas oglasio, ali ne povodom dešavanja na Trgu Krajine, već u vezi formiranja Vijeća ministara BiH.

Reakcija Dodika, koji je poznat po tome što se tokom skoro svakog dana oglasi putem Novinske agencije Srna, i komentariše sve i svašta, a često i stvari koje ne ulaze u njegovu nadležnost, danas šuti kao zaliven.

“Ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu Dodik je rekao da je u FBiH na sceni opstrukcija formiranja Vijeća ministara, dok je Republika Srpska formirala svoju politiku i spremna je da konstituiše organe na nivou BiH, ali bez ikakvih ucjenjivanja u vezi sa odlukom o sprovođenju Akcionog plana za članstvo u NATO, koji RS ne prihvata”, kaže se u saopćenju entitetske novinske agencije.

Današnja akcija MUP-a RS nije mogla biti sprovedena bez njegovog znanja, a ne tako davno Dodik je i zaprijetio da će se upravo ovo desiti.

”Čuo sam da mi ovaj ovdje neki Dunđer prijeti. Kažite mu da se prestane za****vati da se ja ne bi za****vao s njim. Kaže jedini način da se zaustavi Milorad Dodik i da ne pobijedi je da onaj u Banjaluci kao nešto uradi. Šta će on uradit’. Iznio krevet na trg i misli da je frajer. Osmoga više neće biti ondje”, poručio je tada Dodik.