BiH

lider sbb-a

Oglasio se i Radončić: Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje

14/12/2019

Oglasio se i Radončić: Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze...

Predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SBBBiH Fahrudin Radončić i Demokratske fronte DF Željko Komšić su na jučerašnjem sastanku postigli dogovor o formiranju vlasti na državnom, federalnom i kantonalnim nivoima.

Nakon mnogobrojnih reakcija vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo, oglasio se i lider SBB-a Fahrudin Radončić.

“Opće je poznato kroz šta sam sve prolazio u životu i nikada nisam kukao ili javno zapomagao. Politika je igra za čvrste i snažne ličnosti. U politici je odlazak s vlasti uobičajena demokratska praksa. To se, uostalom, i SBB-u i meni lično već događalo. Sada sam, ipak, iznenađen. Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje, nepotrebne uvrede i cmizdravu nemoć onih koji su me javno, i to sa mnogo glupog osjećaja bezobrazne i nadnaravne moći, javno vrijeđali da se pitam baš kao i njihova rahmetli nana. Razumijem, ljudima bez ikakve ozbiljne pretpolitičke životne reference, teško je otići kući i reći ženi ili djevojci da on više nije ministar, da nema službenog vozača koji će kupovati namirnice i djecu voziti u školu, da nema kabineta, sekretarice… Ali, od tih marginalaca koje je poplava izbacila na površinu, mnogo je važnije da nakon današnjeg koalicionog potpisa SDA, SBB-a i DF-a, Bosna i Hercegovina može dobiti Vijeće ministara i posljedično odmah poslati Program reformi”, naveo je Radončić.

Poručio je da je ovo “ekstremno važan iskorak ka euroatlantskim integracijama”.

“I to znači aktiviranje u milijardama vrijednog novca koji je bio blokiran zbog neizbora VM-a. Također, vrlo je važno i da Kanton Sarajevo, umjesto ublehaša, dobije vrijednu vladu i direktore koji će nadoknaditi izgubljenu godinu. Lažni marketing, koruptivno slugarenje divljim graditeljima, lopovska kupovina i višemilionski talovi za helikopter koji je trebao biti tri puta skuplji od Dodikovog, poklanjanje 100.000 KM budžetskog novca sebi podobnom i radikalnom imamu ili podjela još 500.000 KM po istom principu, više nisu mogući”, poručio je lider SBB-a na svom Instagram profilu.

 

View this post on Instagram

 

KAKO SU SILNICI POSTALI PLAČLJIVCI Opće je poznato kroz šta sam sve prolazio u životu i nikada nisam kukao ili javno zapomagao. Politika je igra za čvrste i snažne ličnosti. U politici je odlazak s vlasti uobičajena demokratska praksa. To se, uostalom, i SBB-u i meni lično već događalo. Sada sam, ipak, iznenađen. Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje, nepotrebne uvrede i cmizdravu nemoć onih koji su me javno, i to sa mnogo glupog osjećaja bezobrazne i nadnaravne moći, javno vrijeđali da se pitam baš kao i njihova rahmetli nana. Razumijem, ljudima bez ikakve ozbiljne pretpolitičke životne reference, teško je otići kući i reći ženi ili djevojci da on više nije ministar, da nema službenog vozača koji će kupovati namirnice i djecu voziti u školu, da nema kabineta, sekretarice…Ali, od tih marginalaca koje je poplava izbacila na površinu, mnogo je važnije da nakon današnjeg koalicionog potpisa SDA, SBB-a i DF-a, Bosna i Hercegovina može dobiti Vijeće ministara i posljedično odmah poslati Program reformi. To je ekstremno važan iskorak ka euroatlantskim integracijama. I to znači aktiviranje u milijardama vrijednog novca koji je bio blokiran zbog neizbira VM-a. Također, vrlo je važno i da Kanton Sarajevo, umjesto ublehaša, dobije vrijednu vladu i direktore koji će nadoknaditi izgubljenu godinu. Lažni marketing, koruptivno slugarenje divljim graditeljima, lopovska kupovina i višemilionski talovi za helikopter koji je trebao biti tri puta skuplji od Dodikovog, poklanjanje 100.000 KM budzetskog novca sebi podobnom i radikalnom imamu ili podjela još 500.000 KM po istom principu, više nisu mogući.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.