Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija sipa-e u zenici

Oglasio se Kasumović na Facebooku: Nisam u bjekstvu, bio sam na službenom putu

fuad kasumovic (1)

Izražavam negodovanje zbog pokušaja maltretiranja moje porodice, mojih saradnika i svih dobronamjernih građana Zenice

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros vrše pretrese i hapšenja na nekoliko lokacija u Zenici. Jedna od osoba u fokusu ove policijske akcije je i aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović. Iz Tužilaštva ZDK-a nakonadno su objavili da Kasumović nije uhapšen, nego da je u bjekstvu.

Prije nekoliko minuta Federalna TV objavila je da se Kasumović predao pripadnicima SIPA-e u prisustvu svoga advokata. Također, na Facebook stranici Kasumovića, objavljen je i status potpisan imenom i prezimenom zeničkog gradonačlenika.

“Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiteljima. Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina koliko me proganja osovina zla”, objavljeno je prije nekoliko minuta na Facebook stranici Fuada Kasumovića, aktuelnog gradonačelnika Zenice.

U objavi stoji i sljedeće:

“Podsjećam, ovo je sve izvedeno politički koordinirano od strane SDA, njenih novinara i medija, dijelova tužilaštva. Ja sam Zlatni ljiljan, hrabar i odlučan čovjek koji se suprotstavio nasilju nad građanima i državom Bosnom i Hercegovinom koja nije i neće biti privatna država, nego mjesto pod suncem za sve njene građane i narode.”

“Izražavam negodovanje zbog pokušaja maltretiranja moje porodice, mojih saradnika i svih dobronamjernih građana Zenice. Sretno do pobjede”, stoji u postu s potpisom “Fuad Kasumović”.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su započeli pretrese na 11 lokacije na području Zenice zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA. Jedna od osoba u fokusu ove policijske akcije je i aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović. Prema saznanjima Federalne televizije istražitelji SIPA-e jutros nisu pronašli Kasumovića na adresi kao ni njegovu saradnicu Almiru Baručija-Kapidžić.